- Medus, 1 stiklinė
- Citrinos sultys, 5 valgomieji šaukštai
Medų supilkite ar sukrėskite į storadugnį puodą ar keptuvę ir kaitinkite iki 150 laipsnių Celsijaus, tuomet įpilkite citrinos sulčių, taip pat galima įmaišyti šaukštelį cinamono, šiek tiek malto imbiero.
Jeigu neturite termometro, tai medų kaitinkite, į jį įmerkite peilio galiuką ir truputį medaus nukrėskite į labai šalto vandens stiklinę - jeigu medus sukietėja į gabaliuką, tai jis buvo pakankamai iškaitintas, jeigu medus išsisklaido, tai kaitinkite toliau.
Ant nelipnaus paviršiaus išdėliokite pagaliukus (galite naudoti medinius iešmelius) ir ties kiekvienu jų pilkite šiek tiek medaus - pirmieji čiulpinukai bus nelabai dailūs ir stipriai plėsis į šalis, tačiau medui vėstant (tai nutinka gan greitai, darant 4-5 čiulpinuką) forma gausis dailesnė.
Galite daryti saldainius ir be pagaliukų.
Šie čiulpinukai idealiai tinka peršalus, juos patogu apsukti gabaliuku maistinės plėvelės ir įsidėti į rankinę. Patiks vaikams.
P.S. Čiulpinukų spalva labai priklauso nuo medaus, kurį nauodojate.
2018-05-24 13:21