- Daržovių sultinys, 5 stiklinės
- Virtos morkos, 450 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Malti kuminai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kalendros, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti kvapieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kajeno pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Neriebus natūralus jogurtas, 0.75 stiklinės
- Pakepintos moliūgų sėklos (lukštentos), 0.5 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
- Truputis maltų juodųjų pipirų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Pertrinkite virtas morkas ir sultinį elektriniu smulkintuvu, supilkite į didelį puodą, įmaišykite druskos ir prieskonių, užvirinkite ant vidutinio stiptumo ugnies ir virkite 8-10 minučių.
Jeigu reikia, kad sriuba būtų skystesnė, įpilkite 0.25-0.5 stiklinės vandens.
Padalinkite į 6 porcijas, kiekvieną iš jų patiekite su 2 šaukštais jogurto, šaukštu aliejaus, moliūgų sėklomis ir žiupsneliu juodųjų pipirų.
Jei pageidaujate, dalį morkų galima pakeisti virtu moliūgu.