Marokietiška morkų sriuba

Marokietiška morkų sriuba
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Daržovių sultinys, 5 stiklinės
  • Virtos morkos, 450 gramų
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti kuminai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kalendros, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Malti kvapieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Kajeno pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Neriebus natūralus jogurtas, 0.75 stiklinės
  • Pakepintos moliūgų sėklos (lukštentos), 0.5 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
  • Truputis maltų juodųjų pipirų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pertrinkite virtas morkas ir sultinį elektriniu smulkintuvu, supilkite į didelį puodą, įmaišykite druskos ir prieskonių, užvirinkite ant vidutinio stiptumo ugnies ir virkite 8-10 minučių.

  2. Jeigu reikia, kad sriuba būtų skystesnė, įpilkite 0.25-0.5 stiklinės vandens.

  3. Padalinkite į 6 porcijas, kiekvieną iš jų patiekite su 2 šaukštais jogurto, šaukštu aliejaus, moliūgų sėklomis ir žiupsneliu juodųjų pipirų.

  4. Jei pageidaujate, dalį morkų galima pakeisti virtu moliūgu.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą