- Varškė, 700 gramų
- Grietinėlės sūris, 300 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Cukrus, 200 gramų
- Vanilinis cukrus, 2 pakeliai
- Citrinos sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kakava, 4 valgomieji šaukštai
- Tirpi kava, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sumaišykite tirpią kavą su 3 šaukštais vandens, kakava ir 2 šaukštais cukraus.
Išplakite varškę, sūrį, druską, citrinos sultis, likusį cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius.
Sumaišykite trečdalį varškės masės su šokoladiniu padažu.
Kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi, suverskite baltąją varškės masę, palyginkite, tada į vidurį sudėkite šokoladinę ir pamaišykite peiliu arba pagaliuku.
Įdėkite formą į skardą su verdančiu vandeniu. Jeigu formos sienelės nuimamos, dugną reikia apsukti folija, kad patiekalas neatidrėktų.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragą atvėsinkite, apsukite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų. Supjaustykite karštu peiliu.
2016-07-31 00:01