- Baklažanai, 2 kilogramai
- Svogūnai, 2 galvos
- Česnakai, 1 skiltelė
- Morkos, 3 vienetai
- Petražolės, 1 pundelis
- Aliejus, 180 mililitrų
- Actas, 150 gramų
- Druska, 4 žiupsneliai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 7
Baklažanus supjausčiau ir sudėjau į verdantį vandenį. Viriau apie 7 min.
Nusausinau ir palikau atvėsti.
Susmulkinau kitas daržoves, smulkiai supjausčiau česnakus ir svogūnus.
Visas daržoves ir baklažanus sumaišiau su prieskoniais. Užpyliau acto ir aliejaus mišiniu ir palikau šaldytuve 2 dienoms.
Dviejų dienų užtenka, kad daržovės išsimarinuotų.