- Kopūstai, 3 kilogramai
- Morkos, 500 gramų
- Česnakai, 5 skiltelės
- Juodieji pipirai (malti), 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, 750 mililitrų
- Cukrus, 180 gramų
- Druska, 2 valgomieji šaukštai
- Juodieji pipirai (žirneliais), 10 vienetų
- Aliejus, 250 mililitrų
- Actas, 250 mililitrų
Morkas nuskuskite ir stambiai sutarkuokite. Iš kopūstų išpjaukite kietąją dalį ir smulkiai supjaustykite. Česnakų skilteles smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite, pagardinkite maltais pipirais.
Išvirkite marinatą. Vandenį užvirinkite, suberkite druską, cukrų, aliejų, pipirų žirnelius, šildant ant nedidelės ugnies maišykite iki kol cukrus ir druska ištirps. Nukelkite nuo ugnies, porą minučių palaukite, supilkite actą, permaišykite.
Kopūstų ir morkų mišinį užpilkite marinatu. Paslėkite plačia lėkšte ar pan. Palaikykite kambario temperatūroje parą.
Po paros salotas sudėkite į indelius, užpilkite skysčiu (kuris nusistovėjo inde, jame bus marinatas ir išsiskyrusios sultys).
Salotas laikykite šaldytuve.
Labai skanios ir pigios salotos. Galima pagerinti paprika, kmynais, spanguolėmis.