- Tofu, 1 pakelis
- Brokolio žiedai, 12 vienetų
- Sojų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Sriracha padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Sezamo aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Obuolių actas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Klevų sirupas, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus kepimui, 3 valgomieji šaukštai
- Ryžiai, 150 gramų
- Sezamo sėklos, 2 žiupsneliai
- Svogūnų laiškai, 1 saujelė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Išvirkite ryžius pagal nurodytas instrukcijas pakuotėje. Kol verda ryžiai, sumaišykite marinatą iš: sojų padažo, Sriracha padažo, sezamo aliejaus, obuolių acto, klevų sirupo ir vandens. Dėkite į marinatą gabaliukais pjaustytą tofu ir palaikykite bent 5 minutes.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir didelėje kaitroje pakepkite nuolat maišant tofu, kol jo paviršius šiek šiek sukietės (apie kelias minutes).
Brokolių žiedus nuplikykite verdančiu vandeniu. Patiekite viską dubenyje, pabarstę sezamo sėklų ir pjaustytų svogūnų laiškų. Skanaus!