- Tofu - sojų varškė, 1 pakelis
- Sojų padažas, 0.25 stiklinės
- Ryžių actas (arba obuolių), 3 arbatiniai šaukšteliai
- Klevų sirupas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Miso padažas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Imbiero milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kajeno pipiro milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kokosų aliejus, 0.3 stiklinės
- Kapotos petražolės papuošimui (tinka ir kalendra), 1 sauja
- Ryžiai, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Išvirkite ryžius pagal nurodyta instrukcijas ant pakuotės.
Nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu tofu, tuomet supjaustykite riekutėmis.Paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite: sojų padažą, ryžių actą, klevų sirupą, miso padažą, imbiero miltelius, kajeno pipiro miltelius. Atidėkite.
Keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų (apie 3-5 minutes). Dėkite tofu riekutes ir apkepkite iš abiejų pusių - vienai pusei skirkite apie 4 minutes.
Ištraukite tofu iš keptuvės ir užpilkite paruoštą marinatą. Palaikykite apie 5 minutes. Dėkite tofu į dubenėlį ant ryžių, užberkite kapotos petražolės. Galite taip pat patiekti apibarstę sezamo sėklomis. Skanaus!