- Nedideli pomidorai, 2 kilogramai
- Serbentų lapai, 2 vienetai
- Krieno lapas, 1 vienetas
- Krapų "skėtukas", 1 vienetas
- Paprikos, 2 vienetai
- Stambios česnako skiltelės, 3 vienetai
- Juodieji pipirai (žirneliai), 6 vienetai
- Druska, 2 valgomieji šaukštai
- Aitrioji paprika, 1 vienetas
- Vyšnios lapai, 2 vienetai
- Cukrus, 10 valgomųjų šaukštų
- Actas, 50 gramų
Pomidorus gerai nuplaukite ir kiekvieną 3-4 vietose pasmaigstykite mediniu dantų krapštuku (prie pagrindo).
3 litrų stiklainį sterilizuokite, sudėkite į jį krapus, sveiką ar suplėšytą krieno lapą, tada visas arba dalį supjautytų saldžiųjų paprikų be sėklų (kad būtų gražiau, galima dalį išdėlioti vėliau), perpjautą aitriąją papriką su sėklomis, perpjautas česnako skilteles (galima tiesiog 6 mažas, nepjaustytas), vyšnių ir serbentų lapus, pomidorus (kaip galima talpiau, arčiau vienas kito, nes jie dar sukris, ir stiklainis atrodys tuštesnis).
Viską užpilkite verdančiu vandeniu, palaukite 10 minučių ir nupilkite. Vėl užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu, palaukite dar 20 minučių ir nupilkite vandenį į puodą. Į tą patį puodą suberkite cukrų ir druską, išmaišykite, kad ištirptų.
Į stiklainį su pomidorais supilkite actą (jei naudojate acto rūgštį - pakanka šaukšto), tada puodo turinį, užsukite dangtelį, stiklainį apverskite ir į ką nors šiltai įvyniokite. Palaukite, kol atvės, ir laikykite sandėliuke, rūsyje arba tiesiog namuose.
Šiame recepte labai svarbu, kad cukraus ir druskos dėtumėte tiek, kiek nurodyta. Išeis labai skanūs, aromatingi pomidorai, kurių recepto prašys visi, kas paragaus :)
2021-08-02 18:00