- Pievagrybiai, 1 kilogramas
- Vanduo, 220 mililitrų
- Actas, 50 mililitrų
- Druska, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Laurų lapai, 2 vienetai
- Juodieji pipirai, 10 vienetų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Grybus gerai nuplaukite, nulupkite, stambesnius perpjaukite išilgai per pusę.
Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir actu, užvirinkite, sudėkite cukrų ir druską, pamaišykite, kol ištirps, sudėkite pipirus ir laurų lapus.
Virkite uždengę dangčiu ant silpnos ugnies 20 minučių, supilkite viską į švarų stiklainį, uždenkite ir apverskite. Palaukite, kol atšals.
2016-08-30 23:56