- Burokėliai, 1 kilogramas
- Baltojo arba raudonojo vyno acto, 500 mililitrų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Česnakas, 2 skiltelės
- Raudonėliai, 1 valgomasis šaukštas
- Čili pipiras, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 500 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Burokėlius apiplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pravėsus nulupkite ir supjaustykite pusės piršto storumo riekelėmis.
Vyno actą sumaišykite su aliejumi, raudonėliais, smulkiai supjaustytu čili, kapotais česnakais. Šiuo mišiniu užpilkite burokėlius ir parą palaikykite šaldytuve. Išimkite iš marinato ir tiekite.
Skanu valgyti su ožkos sūriu, tinka tiekti su žuvimi.