Manų kruopų pyragas su spanguolėmis

Manų kruopų pyragas su spanguolėmis
Ingredientai:
  • Manų kruopos, 150 gramų
  • Kefyras, 250 mililitrų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Spanguolės, 1 sauja
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Pienas, 150 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Manų kruopas užpilkite kefyru ir palikite brinkti 1 val.

  2. Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su vaniliniu cukrumi, cinamonu, kepimo milteliais ir supilkite į manų - kefyro mišinį.

  3. Baltymus išplakite su cukrumi (jo galima naudoti ir daugiau ar mažiau, pagal skonį) iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą.

  4. Į riebalais pateptą formą suberkite dalį spanguolių (gali būti ir džiovintos), užpilkite tešla, įspauskite likusias uogas.

  5. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.

  6. Iškeptą pyragą (neišimant iš formos) apliekite verdančiu pienu. Palaukite, kol visiškai atvės ir ragaukite.

  7. Šį pyragą galima kepti ir su kitomis šviežiomis ar džiovintomis uogomis, vaisiais, riešutais.

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą