- Manų kruopos, 150 gramų
- Kefyras, 250 mililitrų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Spanguolės, 1 sauja
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Pienas, 150 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 15
Manų kruopas užpilkite kefyru ir palikite brinkti 1 val.
Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su vaniliniu cukrumi, cinamonu, kepimo milteliais ir supilkite į manų - kefyro mišinį.
Baltymus išplakite su cukrumi (jo galima naudoti ir daugiau ar mažiau, pagal skonį) iki standumo ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Į riebalais pateptą formą suberkite dalį spanguolių (gali būti ir džiovintos), užpilkite tešla, įspauskite likusias uogas.
Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Iškeptą pyragą (neišimant iš formos) apliekite verdančiu pienu. Palaukite, kol visiškai atvės ir ragaukite.
Šį pyragą galima kepti ir su kitomis šviežiomis ar džiovintomis uogomis, vaisiais, riešutais.