Mandarinų džemas

Mandarinų džemas
Ingredientai:
  • Mandarinai, 5 vienetai
  • Cukrus, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Džemui galima naudoti ne tik mandarinus, bet taip pat ir apelsinus ar obuolius.

  2. Vaisius nulupkite ir sutrinkite.

  3. Išspaudas sudėkite į molinį indelį ir užpilkite cukrumi. Jeigu mandarinai nesultingi, įpilkite truputį vandens. Galima virti ir puode, tačiau taip patogiau, be to, neprisvyla.

  4. Įkiškite į vidutinio kartumo orkaitę. Kuo ilgiau laikysite, duo džemas bus tirštesnis. Per tą laiką galima pamaišyti kelis kartus.

  5. Tokį džemą patogu naudoti pyragams - kitaip nei uogienė, jis neišteka. Jam taip pat galima naudoti ne tik išspaudas, bet ir žieveles - tiesa, kad nebūtų kartumo, reikia parą pamirkyti vandenyje, keičiant jį kas 4 valandas.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Laura
» Rašyti komentarą