- Kubeliais supjaustytas sviestinis moliūgas, 900 gramų
- Druska
- Makaronai, 250 gramų
- Kario milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Malta ciberžolė, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Vištienos arba daržovių sultinys, 4 stiklinės
- Kokosų pieno šlakelis
- Špinatai (pagal skonį)
- Žaliosios citrinos (laimai), 2 vienetai
- Aitriųjų paprikų dribsniai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Į didelį puodą pripilkite vandens, įberkite druskos, užvirinkite. Sudėkite moliūgą ir virkite uždengę dangčiu ant vidutinio stiprumo ugnies apie 5 minutes. Sudėkite makaronus ir virkite 4-6 minutes (makaronai turi būti truputį kietoki), viską nusunkite ir atidėkite į šalį.
Į tą patį puodą įpilkite aliejaus, įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, sudėkite prieskonius (išskyrus dribsnius), kaitinkite pamaišydami 1 minutę. Atsargiai supilkite sultinį, kokosų pieną, užvirinkite. Sudėkite moliūgą ir makaronus, vėl užvirinkite. Sudėkite špinatus, pagal skonį pagardinkite druska. Įmaišykite 1 citrinos sultis.
Patiekite su likusios citrinos skiltelėmis ir pabarstę aitriųjų paprikų dribsniais.
Išraiškingo skonio ir nesunkiai paruošiama sriuba!