- Faršas, 200 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Smulkinti svogūnų laiškai, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Pipirai
- Makaronai, 60 gramų
- Moliūgas, 300 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Vanduo, 1 litras
- Augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Neįprastas receptas, atėjęs iš Kinijos. Vietoje mums tokiais atvejais įprastų bulvių ir morkų siūloma naudoti moliūgus.
Supilkite į puodą aliejų, apkepkite žiedais supjaustytą svogūną, smulkintą česnaką.
Supilkite vandenį, užvirinkite.
Kol vanduo užvirs, iš pasūdyto ir pipirais pabarstyto faršo, kiaušinio ir svogūnų laiškų padarykite 1 cm skersmens kukuliukus. Virkite, kol jie iškils į paviršių.
Moliūgą supjaustykite, apkepkite aliejuje, kol gražiai pagels, sudėkite kartu su makaronais į sriubą ir virkie, kol makaronai išvirs.
Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais, patiekite.