- Kietagrūdžių kviečių makaronai (kriauklytės), 500 gramų
- Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
- Balzaminis actas, 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Perspausta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Perpjauti vyšniniai pomidoriukai, 2 stiklinės
- Švieži smulkinti bazilikai, 0.25 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakelio. Nepervirkite, jie turi likti kietoki (al dente). Nusunkite ir atidėkite į šalį.
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite aliejų ir actą, pabarstykite druska ir pipirais.
Sudėkite į makaronus pomidoriukus ir česnaką, užpilkite paruoštu užpilu, išmaišykite, pabarstykite bazilikais ir patiekite.
Itin lengvas itališkas receptukas!