- Raudonoji paprika, 1 vienetas
- Anakardžiai, 0.5 stiklinės
- Veganiškas sūris, 100 gramų
- Vanduo arba augalinis pienas, 0.75 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 6 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 4 skiltelės
- Pomidorų pasta, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Makaronai, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Užmerkite anakardžius vandenyje ir palikite mirkti visą naktį. Tuomet sutrinkite juos trintuve, įpilę šiek tiek vandens arba augalinio pieno.
Išvirkite makaronus pagal nurodytas instrukcijas ant pakuotės.Įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus pakepkite smulkintą česnaką, kol švelniai paruduos. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite joje papriką apie 30 minučių. Išėmę papriką, ją nulupkite.
Viską: pakepintą česnaką, papriką, sūrį, pomidorų pastą, trintus anakardžius, druską ir pipirus, dėkite į trintuvą ir gerai sutrinkite.
Patiekite ant makaronų padažą šaltą arba, jeigu norite, pašildykite keptuvėje. Skanaus!