- Kietagrūdžių kviečių makaronai, 250 gramų
- Sezamų aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Susmulkinti laiškiniai svogūnai, 2 vienetai
- Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Šviežias tarkuotas imbieras, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Rudasis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Sojų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Virta vištiena, supjaustyta, 250 gramų
- Troškinti/apkepti morkų šiaudeliai, 1 stiklinė
- Žirneliai, 1 stiklinė
- Kepintos sezamų sėklos, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Nusunkite ir sudėkite į didelį dubenį.
Nedideliame puode sumaišykite sezamų aliejų, svogūnus, česnaką, imbierą ir cukrų, užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, pakaitinkite 15 sekundžių ir nukaiskite. Įmaišykite sojų ir pomidorų padažą. Sudėkite į makaronus kartu su vištiena, morkomis, žirneliais ir sezamų sėklomis, viską išmaišykite.
Padažą galima pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve 1 dieną, sumaišyti su makaronais prieš patiekiant, žirnelius pakeisti virtomis šparaginėmis pupelėmis arba lešiais, vietoj morkų naudoti kitas daržoves. Eksperimentuokite!