- Alyvuogių aliejus, 1.5 valgomojo šaukšto
- Malti nesaldūs džiūvėsėliai, 0.5 stiklinės
- Perspausta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Tarkuotas Parmezano sūris, 8 valgomieji šaukštai
- Šviežios kapotos petražolės, 3 valgomieji šaukštai
- Didelių kiaušinių tryniai, 3 vienetai
- Didelis kiaušinis, 1 vienetas
- Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Švieži (ne džiovinti) makaronai, 1 pakelis
- Švieži špinatų lapeliai, 8 stiklinės
- Švieži arba šaldyti žirneliai, 1 stiklinė
Į didelį puodą įpilkite 10 puodelių vandens, užvirinkite.
Kol vanduo užvirs, keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite džiūvėsėlius, sudėkite česnaką, kepkite pamaišydami 2 minutes. Išimkite į dubenėlį, įmaišykite 2 šaukštus sūrio ir petražoles, atidėkite į šalį.
Dubenyje kartu išplakite kiaušinį, trynius, likusį sūrį, pipirus ir druską.
Į verdantį vandenį sudėkite makaronus, pamaišydami virkite 1 minutę (arba taip, kaip nurodyta ant pakuotės). Sudėkite špinatus ir žirnelius, virkite dar 1 minutę. Nupilkite į dubenėlį 0.25 stiklinės vandens, kuriame virė makaronai. Makaronus, špinatus ir žirnelius nusunkite ir sudėite į dubenį.
Lėtai įmaišykite nupiltą vandenį į kiaušinių plakinį. Po truputį šį mišinį sudėkite į makaronus, išmaišykite. Patiekite ant viršaus uždėję džiūvėsėlių.
Švieži makaronai išverda greičiau nei džiovinti, todėl puikiai tinka skubantiems.