- Ilgi makaronai, 450 gramų
- Sunokęs avokadas, 1 vienetas
- Švieži bazilikai, 3 saujos
- Alyvuogių aliejus, 70 mililitrų
- Kepinti kedrų riešutai, 1 sauja
- Tarkuotas Parmezano sūris, 1 sauja
- Perpjauti vyšniniai pomidorai, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės (makaronai turi būti "al dente", t.y. truputį kietoki, nepervirę). Nusunkite, atidėkite stiklinę vandens, kuriame virė makaronai.
Sudėkite makaronus atgal į puodą. Elektriniu smulkintuvu iki kreminės konsistensijos pertrinkite avokado minkštimą, riešutus, bazilikus, alyvuogių aliejų, Parmezano sūrį, pagal skonį pabarstykite druska (jei per tiršta, įpilkite dar šlakelį aliejaus).
Sudėkite paruoštą masę ant makaronų, užpilkite puse stiklinės palikto vandens, išmaišykite (jei reikia - įpilkite dar šiek tiek).
Sudėkite pomidorus, išmaišykite.
Patiekite pabarstę trupučiu tarkuoto Parmezano sūrio.