- Pienas, 1.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Miltai, 1 stiklinė
- Sūris, 150 gramų
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Žalumynai, 1 pundelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Pieną vos vos pašildykite, sumaišykite su cukrumi, druska, kiaušiniais. Gerai išplakite. Įsijokite miltus ir kepimo miltelius. Viską labai gerai permaišykite, kad neliktų gumuliukų.
Sūrį labai smulkiai sutarkuokite ir suberkite į tešlą. Taip pat suberkite smulkiai sukapotus žalumynus, pilkite aliejaus ir permaišykite.
Lietinius kepkite gerai įkaitintoje, aliejumi ar sviestu pateptoje keptuvėje.
Lietinius patiekite su grietine ar jogurtu be priedų.