Lęšių užtepėlė sumuštiniams

Lęšių užtepėlė sumuštiniams
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Virti lęšiai, 1 stiklinė
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Pievagrybiai, 5 vienetai
  • Česnako skiltelė, 1 vienetas
  • Sviestas, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Malta saldžioji paprika, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Pagal skonį - malto imbiero, aitriųjų pipirų, kalendros, druskos
Gaminimo instrukcija:
  1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite supjaustą svogūną, tada sudėkite į 4 dalis perpjautus pievagrybius ir gaminkite, kol tie suminkštės.

  2. Pabaigoje sudėkite šviežią tarkuotą imbierą (arba imbiero miltelius), perspaustą česnaką.

  3. Sudėkite keptuvės turinį į dar šiltus lęšius ir viską pertrinkite iki vienalytės masės. Atvėsinkite.

  4. Pagal skonį pagardinkite druska ir prieskoniais, įmaišykite citrinos sulčių.

  5. Patiekite su duona, trapučiais arba duoniukais, papuoškite taip, kaip patinka: pabarstę linų sėmenimis arba smulkintais žalumynais, uždėję pomidoro riekutę ar paprikų juostelių.

  6. Tinka lengviems ir sveikiems pusryčiams, arba tiesiog kaip užkandis. Skanaus!

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Silvija
» Rašyti komentarą