- Agurkai, 3 vienetai
- Truputis šviežios kalendros
- Čili pipiras, 1 vienetas
- Imbieras
- Sezamų sėklos, 1 arbatinis šaukštelis
- Laimas, 1 vienetas
- Sezamų aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Sojų padažas, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Į lėkštę, kurioje patieskite salotas, įtarkuokite truputį imbiero ir maždaug ketvirtadalio citrinos žievelės. Įspauskite laimo sultis, supilkite aliejų ir sojos padažą, gerai išmaišykite.
Kalendras susmulkinkite, smulkiai supjaustykite pipirą, sezamo sėklas apkepkite.
Daržovių skustuku supjaustykite agurkus plonomis ilgomis juostomis (iš keturių pusių, dalį su sėklomis palikite). Sudėkite į lėkštę, pabarstykite kalendromis, pipiru ir sezamo sėklomis, viską išmaišykite ir patiekite.