- Braškės, 400 gramų
- Želatina, 15 gramų
- Grietinėlė (neriebi), 100 mililitrų
- Cukraus ar medaus pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Uogas gerai nuplaukite, pašalinkite kotelius ir lapelius.
Pertrinkite braškes per sietelį arba trintuvu, įberkite cukraus ir supilkite pusę grietinėlės.
Likusioje grietinėlėje ištirpinkite želatiną taip, kaip nurodyta ant želatinos pakuotės.
Braškių masę užkaiskite puode ir pakaitinkite (tačiau užvirinti nereikia, tik tiek, kad būtų karšta). Supilkite grietinėlę su želatina ir gerai išmaišykite.
Išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
Toks desertas ne tik skanus, bet ir naudingas, uogų sezono metu jis leidžia apsieiti be saldainių ir šokolado. Dėti cukraus nebūtina, vietoj braškių galite naudoti bet kurias kitas uogas.