Lengvai paruošiama trinta morkų ir pomidorų sriuba

Lengvai paruošiama trinta morkų ir pomidorų sriuba
Ingredientai:
  • Konservuoti smulkinti pomidorai, 2 skardinės
  • Didelės morkos, 2 vienetai
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnas, 0.5 vieneto
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Česnako milteliai, 1 žiupsnelis
  • Moliūgų sėklos, 1 sauja
  • Sezamo sėklos, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Supjaustykite morkas kubeliais, šiek tiek patroškinkite, tada dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite.
    Puode įkaitintame aliejuje pakepkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol švelniai paruduos. Dėkite smulkintus pomidorus, berkite druską, pipirus, česnako miltelius, ir patroškinkite uždengę puodo dangtį apie 7 minutes.

  2. Galiausiai sudėkite morkas, išmaišykite. Jei norite, galite įpilti šiek tiek daržovių sultinio arba augalinio pieno, bet nebūtina.

  3. Patiekite sriubą į lėkštes, užberkite moliūgo ir sezamo sėklų, galite papildomai įdėti konservuotų avinžirnių ar šviežių žolelių. Skanaus!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą