- Miltai, 3 stiklinės
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Itališkas prieskoninių žolelių mišinys, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Česnakų granulės, 1 arbatinis šaukštelis
- Didelis kiaušinis, 1 vienetas
- Pienas, 1 stiklinė
- Rapsų aliejus, 0.33 stiklinės
- Tarkuotas čederis, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 12
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dideliame dubenyje sumaišykite pirmus 5 komponentus, kitame inde išplakite kiaušinį, pieną ir aliejų.
Į miltų mišinį įmaišykite sūrį ir plakinį.
Šaukštu sudėkite masę į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 25-30 minučių, arba tol, kol per vidurį įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas.
Jeigu kepate ketaus keptuvėje, reikės maždaug 45-50 minučių, jeigu keksiukų formelėse - užteks pusvalandžio.
Ši duona tinka beveik prie visko :) Prieskonių mišinį šiai duonai galite pasiruošti ir patys: lygiomis dalimis sumaišykite džiovintus bazilikus, raudonėlius, rozmarinus, mairūnus, kalendras, čiobrelius ir aitriųjų paprikų dribsnius.