- Trapūs sausainukai, 600 gramų
- Riebi plakama grietinėlė, 4 stiklinės
- Vanilės ekstraktas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukraus pudra, 0.5 stiklinės
- Riekutėmis supjaustytos braškės, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Dubenyje iki standžių putų išplakite grietinėlę, vanilės ekstraktą ir cukraus pudrą.
Kepimo formoje (maždaug 22x33 cm) sluoksniuokite „lazaniją“: iš pradžių plonai patepkite grietinėlės, tada dėliokite vieną šalia kito sausainiukus (kokius - rinkitės pagal savo skonį, tačiau jie neturėtų būti labai dideli, stori ar itin kieti), vėl užtepkite grietinėlės, išdėliokite braškių riekutes, sluoksnį sausainių, grietinėlės, braškių, vėl sausainių, grietinėlės ir braškių. Pabarstykite trupintais sausainiais ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms.
Lengva pagaminti, sunku atsispirti :)