Lašiša su medaus ir česnakų padažiuku

Lašiša su medaus ir česnakų padažiuku
Ingredientai:
  • Medus, 0.33 stiklinės
  • Sojų padažas, 0.25 stiklinės
  • Citrinos sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Aitriųjų paprikų dribsniai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Lašišos filė, 4 vienetai
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Perspaustos česnakų skiltelės, 3 vienetai
  • Riekutėmis supjaustyta citrina, 1 vienetas
  • Kapotos petražolės ar kiti žalumynai
Gaminimo instrukcija:
  1. Dubenėlyje sumaišykite medų, sojos padažą, citrinos sultis ir paprikų dribsnius.

  2. Keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite popieriniu rankšluosčiu apsausintą lašišą odele į viršų, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 6 minutes, kol gražiai apskrus, apverskite, įpilkite dar šaukštą aliejaus.

  3. Sudėkite česnaką, pakepkkite minutę, tada supilkite medaus mišinį ir sudėkite citrinos riekutes. Kepkite, kol skysčio sumažės trečdaliu.

  4. Apšlakstykite lašišą padažu, patiekite su citrina ir žalumynais. Liksite sužavėti!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Rasa
» Rašyti komentarą