- Lašišos filė, 600 gramų
- Bulvės, 10 vienetų
- Majonezas, 400 gramų
- Sūris, 200 gramų
- Svogūnų laiškai
- Prieskoniai
- Malti juodieji pipirai
- Druska
- Aliejus formai patepti
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Žuvį nuplaukite ir nusausinkite, bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite į 4 dalis.
Sutarkuokite sūrį.
Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą, sūrį, druską, pipirus ir mėgstamus prieskonius.
Kepimo formą ištepkite aliejumi, sudėkite paruoštu padažu gausiai išteptą žuvį ir bulves. Viršų aptepkite majonezu ir šiek tiek pabarstykite tarkuotu sūriu.
Įkiškite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę, kepkite 20 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 150 laipsnių ir kepkite dar 15 min.
Pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais ir patiekite.
2013-08-24 18:59