- Lašišos filė, 1 vienetas
- Grietinėlė (20% riebumo), 400 mililitrų
- Citrina, 0.5 vieneto
- Žalumynai (įvairūs), 1 pundelis
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Vienos didelės lašišos filė supjaustykite nedidelėmis porcijomis. Gabaliukus apiplaukite, apdžiovinkite.
Žalumynus susmulkinkite. Puikiai tinka petražolės, krapai, raudonėliai, įvairūs žalėsių mišiniai.
Žuvies gabaliukus sudėkite į aliejumi vos vos pateptą kepimo formą. Pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis. Palite pasimarinuoti 10-15 min.
Žuvį užpilkite grietinėle, kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Iškeptą žuvį dar 10 min. palaikykite formoje.
Tiekite su virtais ryžiais, daržovių salotomis.