Lapinių kopūstų traškučiai

Lapinių kopūstų traškučiai
Ingredientai:
  • Lapinių/garbanotųjų kopūstų (kale) gūželė, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druskos pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite skardą kepimo popieriumi.

  2. Lapinius kopūstus apkarpykite (reikia tik garbanotosios dalies, kąsnio dydžio porcijomis, mėsingąją dalį išmeskite), nuplaukite po tekančiu vandeniu ir apdžiovinkite (patogiausia naudoti džiovyklę).

  3. Sudėkite ant kepimo popieriaus, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite, kol krašteliai paruduos (10-15 min.)

  4. Toks užkandis turi mažai kalorijų, ir yra daug sveikesnis už bulvių traškučius.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą