- Pienas, 0.5 litro
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
- Sirupo pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Į puodą įpilkite 400 ml pieno, užkaiskite ant silpnos ugnies, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų (vietoj vanilinio cukraus galite naudoti tikrą vanilę - reikia perpjauti išilgai ankštį ir išgremžti sėklytes), ištirpinkite maišydami ir užvirinkite.
Likusį pieną sumaišykite su krakmolu ir 1 dideliu (arba dviem mažais) kiaušinio tryniu, tada nuolat maišydami po truputį supilkite šį mišinį į pieną.
Užvirinkite, virkite pamaišydami 1-2 minutes, nukaiskite. Jei pageidaujate, dėl kvapo galima įpilti truputį sirupo.
Išpilstykite masę į šaltame vandenyje praskalautas formeles, pridenkite folija arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Karštu pavidalu galima naudoti kaip kremą saldiems patiekalams.