- Alyvuogių aliejus, 1.5 valgomojo šaukšto
- Didelė česnako skiltelė (susmulkinta), 1 vienetas
- Nedidelis raudonasis svogūnas, 0.5 vieneto
- Geltona, raudona ir žalia paprika, 3 vienetai
- Smulkinti raudonėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, malti juodieji pipirai
- Kuskusas, 0.66 stiklinės
- Citrinos griežinėlių papuošimui
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Puode ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, apkepkite česnaką ir susmulkintą svogūną (galima 1 didelį geltoną arba pusę nedidelio raudono). Įpilkite 2/3 stiklinės vandens, sudėkite smulkiai supjaustytas paprikas (be sėklų), 1 šaukštelį druskos, raudonėlius, pipirų pagal skonį, užvirinkite, pavirkite 2-3 minutes, kol paprikos pradės minkštėti.
Įmaišykite kuskusą, uždenkite ir tuojau pat nukelkite nuo ugnies. Palikite, kad kruopos išbrinktų ir nebeliktų skysčio, maždaug 7 minutėms.
Patiekite su citrinų griežinėliais.
Itin lengvai ir greitai paruošiamas sveikas garnyras (bet galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą).