- Kuskusas (nevirtas), 1 stiklinė
- Svogūnas, 1 vienetas
- Morka, 1 vienetas
- Paprika, 2 vienetai
- Čili pipiras, 1 vienetas
- Pomidorai, 4 vienetai
- Cukinija, 200 gramų
- Česnakas, 3 skiltelės
- Vanduo, 1 stiklinė
- Kalendra, 0.5 pundelio
- Aliejus kepimui, 4 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Citrina, 1 vienetas
Svogūną ir morką supjautykite nedideliais kubeliais. Apkepinkite įkaitintame aliejuje. Tuomet pridėkite stambesniais kubeliais pjaustytą cukiniją, papriką, smulkiai pjaustytą čili pipirą (galite nenaudoti, jeigu nemėgstate aštriai). Viską maišant pakepinkite 5-6 min.
Pridėkite smulkiai sukapotą ar spaustuku perspaustą česnaką, pasūdykite. Supilkite vandenį (galima pakeisti sultiniu) ir perplautas kuskuso kruopas. Išmaišykite, uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir palikite troškintis 7-8 min.
Kruopoms išbrinkus į kuskusą įmaišykite smulkiai sukapotą kalendrą (galima pakeisti petražolėmis). Kuskusą tiekite su keliais gabaliukais šviežių pomidorų, aplietą trupučiu citrinų sulčių.
Šį kuskusą galima ruošti ir su kitomis daržovėmis. Jį galima valgyti tiek vieną, tiek ir patiekti kaip garnyrą prie kitų patiekalų.