Krienų lapuose marinuoti agurkai

Krienų lapuose marinuoti agurkai
Shutterstock nuotr.
Ingredientai:
  • Agurkai, 1.5 kilogramo
  • Krienų lapai, 4 vienetai
  • Krapų žiedai, 3 vienetai
  • Juodųjų serbentų lapai, 3 vienetai
  • Vyšnių lapai, 3 vienetai
  • Česnakas, 6 skiltelės
  • Pipirų žirneliai, 3 vienetai
  • Gvazdikėliai, 3 vienetai
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinų rūgštis, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Ingredientų kiekis nurodytas 1 dideliam, 3 litrų talpos stiklainiui. Žinoma, agurkus galite paskirstyti ir po keletą mažesnių stiklainių.

  2. Visų pirma, atrinkite panašaus dydžio agurkus. Nuplaukite, nupjaukite kraštelius. Krienų lapus taip pat nuplaukite, nupjaukite ilgus kotus. Krienų lapus sukarpykite stačiakampiais, į juos įsukite agurkus (žinoma, galima agurkus tiesiog sluoksniuoti su lapais).

  3. Į stiklainio dugną nuvalytas česnakų skilteles, nuplautus vyšnių, serbentų lapus, krapų žiedus (jeigu neturite, tai tiks ir koteliai), gvazdikėlius, pipirų grūdelius. Dar galima įdėti kelis čili pipiro gabaliukus.

  4. Dabar į stiklainį vieną ant kito guldykite agurkus. Jie turi būti arti vienas kito, galite švelniai paspausti.

  5. Stiklainyje susluoksniuotus agurkus užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite 15-20 min. Nupilkite. Vandenį vėl užvirinkite ir vėl užpilkite ant agurkų. Vėl palaukite 10 min. Į vandenį suberkite cukrų, druską vėl užvirkite, sudėkite citrinos rūgštį ir marinatu užpilkite agurkus.

  6. Stiklainius užsukite steriliais dangteliais. Šiltai apklokite ir palikite pernakt, iki kol lėtai atvės. Laikykite rūsyje ar kitoje vėsioje vietoje.

  7. Puikiausi, traškūs ir labai kvapnūs agurkėliai!

Porcijų skaičius: 1
Receptą atsiuntė: Gabija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Dalia
2020-08-07 18:31
Trijų litrų stiklainiui 1 arbatinis šaukštelis druskos?