Kriaušių pyragas

Kriaušių pyragas
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Pienas, 250 mililitrų
  • Mielės, 25 gramai
  • Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 1 pakelis
  • Varškė, 400 gramų
  • Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos esencija, 3 lašai
  • Konservuotos kriaušės
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš miltų, 1 kiaušinio, pieno, mielių, aliejaus, vanilino ir cukraus užminkykite tešlą, palikite šiltoje vietoje, kad iškiltų dvigubai.

  2. Ištepkite kepimo formą aliejumi, išklokite plonai iškočiota tešla, padarykite kraštelius.

  3. Įdarui pertrinkite varškę, gerai išmaišykite ją su cukrumi, citrinos esencija ir kiaušiniu. Sudėkite ant tešlos.

  4. Kriaušes supjaustykite riekelėmis ir dėkite ant varškės. Padarykite papuošimus iš tešlos, patepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.

  5. Iškepusį pabarstykite cukraus pudra arba apipilkite šokoladu.

Porcijų skaičius: 20
» Rašyti komentarą