Krevetėmis įdaryti paplotėliai

Krevetėmis įdaryti paplotėliai
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Liesas jogurtas
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • 1 citrinos sultys
  • Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vienetas
  • Druskos pagal skonį
  • Kajeno pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Lapinių kopūstų ar salotų gūželė
  • Virtos nuluptos krevetės, 350 gramų
  • Virti avinžirniai, 400 gramų
  • Perpjauti vyšniniai pomidorai, 2 stiklinės
  • Supjaustytas raudonasis svogūnas, 0.5 vieneto
  • Pitos (paplotėliai su kišene), 4 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite kepimo krosnelę arba grilį.

  2. Dideliame dubenyje išplakite jogurtą, 2,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, citrinos sultis, česnaką, druską ir kajeno pipirus. Sudėkite susmulkintus lapinius kopūstus, išmaišykite ir atidėkite kambario temperatūroje, kol paruošite krevetes.

  3. Sumaišykite krevetes su likusiu alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje arba ant grotelių 4-5 minutes, ištraukite ir leiskite šiek tiek atvėsti.

  4. Į dubenį su kopūstais sudėkite krevetes, avinžirnius, pomidorus ir svogūną, gerai išmaišykite.

  5. Pašildykite mikrobangų krosnelėje paplotėius ir įdarykite juos paruošta mase.

  6. Pitas galima pakeisti lavašu, lapinius kopūstus - bet kokiomis jūsų mėgstamomis salotomis. Receptas tinka sotiems ir sveikiems pietums.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ieva
» Rašyti komentarą