- Konservuoti avinžirniai, 2 skardinės
- Tahini pasta, 1 stiklinė
- Citrina, 1 vienetas
- Avinžirnių skystis iš skardinės, 0.5 stiklinės
- Česnakas, 4 skiltelės
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Malti juodieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
- Raudonasis svogūnas, 1 vienetas
- Vyšniniai pomidorai, 6 vienetai
- Kapotos petražolės papuošimui, 1 sauja
- Juodosios alyvuogės, 8 vienetai
- Grūsti raudonieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Suberkite trintuvą konservuotus avinžirnius (kelis palikite papuošimui), iš vienos skardinės supildami ir skystį. Įdėkite tahini pastos, česnako, įberkite druskos, juodųjų pipirų, įspauskite visos citrinos sultis ir viską gerai sutrinkite.
Patiekite humusą dideliame dubenyje ant viršaus užpylę šiek tiek alyvuogių aliejaus. Paberkite grūstų raudonųjų pipirų, papuoškite juodosiomis alyvuogėmis, pjaustytais pomidoriukais, smulkintu svogūnu, kapota petražole. Galite paberti lengvai pakepintų avinžirnių ir valgyti su pašildyta pitos duonele. Skanaus!