- Skaldyti žirniai, 200 gramų
- Raudonas svogūnas, 1 galva
- Miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Daržovių sultinio kubeliai, 2 vienetai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Saldžios paprikos milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Džiovintos petražolės, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Lauro lapas, 1 vienetas
- Augalinis aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Vanduo, 1 litras
Pamirkykite skaldytus žirnius per naktį vandenyje. Tuomet nupilkite vandenį, nusausinkite juos. Supjaustykite gabaliukais svogūną, pakepkite jį puode augaliniame aliejuje, kol lengvai paruduos.
Dėkite į puodą visus žirnius, įpilkite apie 1 litrą vandens, sudėkite visus prieskonius: druską, pipirus, lauro lapą, džiovintas petražoles, saldžios paprikos miltelius, daržovių sultinio kubelius. Leiskite viskam virti apie 1 val. 30 min.
Paimkite atskirą keptuvę ir joje, įpylę šiek tiek augalinio aliejaus, pakepinkite šaukštelį miltų, sumaišytų su 1/1 santykiu su vandeniu. Kepkite iki kol miltai lengvai paruduos. Supilkite gautą masę į sriubą.
Palaukę kelias minutes, sutrinkite sriubą su maišytuvu. Pridėkite norimų šviežių prieskoninių žolelių papuošimui ir gaiviam kvapui. Skanaus!