- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Perspaustos česnako skiltelės, 3 vienetai
- Susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Supjaustyti grybai (pievagrybiai ar kt.), 220 gramų
- Didelės riekutėmis supjaustytos morkos, 3 vienetai
- Salierų stiebai, supjaustyti, 2 vienetai
- Švieži čiobreliai, 1 valgomasis šaukštas
- Miltai, 0.25 stiklinės
- Vištienos sultinys, 4 stiklinės
- Pienas, 1 stiklinė
- Ryžiai, 1 stiklinė
- Vištienos krūtinėlė be odos ir kaulo, 2 vienetai
- Druska ir pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Storasieniame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite grybus, svogūną, morkas ir salierus, kepkite, kol daržovės suminkštės (apie 6 minutes). Sudėkite vištieną, pakepkite, kol pagels, tada sudėkite česnaką, čiobrelius ir kepkite dar 1 minutę. Pabarstykite druska ir pipirais.
Sudėkite miltus, išmaišykite, ruoškite dar minutę, supilkite sultinį ir pieną, jei reikia - įberkite dar druskos ir pipirų. Sudėkite ryžius ir baikite virti, kai ryžiai suminkštės.
Puikus receptukas, kai norisi ko nors šilto, skanaus ir sotaus!