Košė su cukatomis ir riešutais

Košė su cukatomis ir riešutais
Ingredientai:
  • Grietinėlė, 600 gramų
  • Pienas, 500 mililitrų
  • Manų kruopos, 100 gramų
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 100 gramų
  • Sviestas, 50 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Kiaušinis, 1 vienetas
  • Cukatos
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:
  1. Supilkite grietinėlę į nedidelį puodą ir pastatykite į iki 150 laipsnių įkaitintą orkaitę. Susidariusias putas (per kelis kartus) reikia nugriebti į lėkštę.

  2. Užvirinkite pieną, po truputį suberkite manus, pagal skonį įdėkite druskos. Išvirkite košę ir šiek tiek atvėsinkite.

  3. Kiaušinio trynį išsukite su cukrumi ir sumaišykite su koše. Įmaišykite išplaktą iki putų baltymą ir vanilinį cukrų.

  4. Apkepinkite svieste riešutus (kelis palikite papuošimui). Viską išmaišykite.

  5. Į sviestu išteptą formą sudėkite didžiąją dalį košės ir išlyginkite. Ant viršaus uždėkite smulkintų cukatų ir putų. Sluoksniuokite, kol baigsis produktai. Viršutinis sluoksnis turi būti iš košės.

  6. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol užsidės graži geltona plutelė.

  7. Perdėkite į kitą indą, papuoškite riešutais ir patiekite su abrikosų padažu, kava arba pienu.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Jurga
» Rašyti komentarą