- Morkos, 500 gramų
- Česnakai, 2 skiltelės
- Aliejus, 8 valgomieji šaukštai
- Actas, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovinta kalendra, 3 žiupsneliai
- Juodieji pipirai, 3 žiupsneliai
- Kvapieji pipirai, 3 žiupsneliai
- Čili pipirai, 2 žiupsneliai
Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Būtų idealu tarkuoti specialia, ilgus šiaudelius padarančia tarka - pjaustykle. Jeigu tokios neturite, tai tiks ir per burokinę tarką sutarkuotos morkos.
Į morkas įmaišykite druską ir cukrų. Maišykite rankomis, šiek tiek pamaigykite. Tuomet supilkite actą, permaišykite ir palikite 30 min.
Sumaišykite pipirus, čili, džiovintą kalendrą ir įmaišykite į morkas.
Į puodą pilkite aliejų, į jį dėkite smulkintas česnako skilteles ir kaitinkite. Sukepusį česnaką išimkite ir išmeskite, o jo kvapo prisipildžiusį, karštą aliejų supilkite ant morkų. Permaišykite.
Paruoštas salotas palikite kambario temperatūroje 12 val., kad pasiskirstytų skoniai ir lengvai pasifermentuotų, o vėliau laikykite šaldytuve.
Pikantiškos, visame pasaulyje išpopuliarėjusios morkų salotos. Paruoštas salotas galima pagardinti sezamais.
2020-12-17 16:27