- Pomidorai, 2 kilogramai
- Paprikos, 4 vienetai
- Čili pipirai, 2 vienetai
- Česnakas, 8 skiltelės
- Kalendra, 1 pundelis
- Actas, 100 mililitrų
- Aliejus, 100 mililitrų
- Cukrus, 100 gramų
- Druska, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 20
Paprikas, čili pipirus išvalykite nuo sėklyčių ir supjaustykite į kelias dalis, česnakus nuvalytkite ir viską permalkite mėsmale arba supjaustykite labai smulkiais kubeliais. Kalendrą (galima keisti kitomis žolelėmis)smulkiai sukapokite, sumaišykite su maltomis ar smulkiai pjaustytomis daržovėmis.
Pomidorus padalinkite skiltelėmis.
Į trijų litrų talpos stiklainį (ar kelis mažesnius) dėkite pomidorų sluoksnį, tuomet maltų daržovių sluoksnį ir taip susluoksniuokite visą stiklainį.
Susluoksniuotas daržoves užpilkite užpilu iš acto, aliejaus, cukraus ir druskos.
Stiklainį sandariai užsukite ir palaikykite šaldytuve apie 8 valandas. Pagal galimybę būtų šaunu stiklainį kartas nuo karto atsargiai supurtyti, kad geriau pasiskirstytų skoniai.
2018-07-07 18:35