Kopūstų kotletai

Kopūstų kotletai
Ingredientai:
  • Kopūstas, 1 kilogramas
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Miltai, 0.5 stiklinės
  • Manų kruopos, 0.5 stiklinės
  • Krapai, 1 pundelis
  • Džiūvėsėliai, 1 sauja
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kopūstą supjaustykite į keletą dalių ir įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite apie 8-10 min. iki kol suminkštės. Kopūstą nukoškite, palaukite, kol truputį atvės ir permalkite mėsmale, rankomis nuspauskite vandens perteklių.

  2. Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. Palikite 10-15 min. pabrinkti, tuomet vėl išmaišykite.

  3. Iš gautos masės formuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol dailiai apskrus.

  4. Kotletus patiekite su mėgiamu padažu.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ramūnas
2019-07-10 20:56
Pabandysiu
Rasa
2019-03-22 20:40
Tikiu,kad skanu ,bet dziuveseliuose apvoluoti ir kepti ant aliejaus☺️
Rima
2018-07-31 13:19
Is sito recepto kepiau apkepa ,dar sveikesnis patiekalas,tik reikia dar poros kiausiniu
Regina Plančiūnienė
2018-03-28 12:50
Turėtų but skanu!
Skanu
2017-10-18 15:54
Kopūstą reikia apvirti, žalią pjaustant nieko nesigaus. Aš dar mušu pora kiaušinių, tada masė lengviau limpa. O visas daržoves smulkinu su el. daržovių smulkintuve, tada masė gaunasi vientisa ir kepant nebyra.