- Kopūstas, 1 kilogramas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnakas, 2 skiltelės
- Miltai, 0.5 stiklinės
- Manų kruopos, 0.5 stiklinės
- Krapai, 1 pundelis
- Džiūvėsėliai, 1 sauja
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Kopūstą supjaustykite į keletą dalių ir įdėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. Pavirkite apie 8-10 min. iki kol suminkštės. Kopūstą nukoškite, palaukite, kol truputį atvės ir permalkite mėsmale, rankomis nuspauskite vandens perteklių.
Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. Palikite 10-15 min. pabrinkti, tuomet vėl išmaišykite.
Iš gautos masės formuokite kotletukus, juos pavoliokite džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki kol dailiai apskrus.
Kotletus patiekite su mėgiamu padažu.
2019-07-10 20:56