- Kokoso drožlės, 120 gramų
- Kiaušinių baltymai, 2 vienetai
- Cukraus pudra, 150 gramų
- Miltai, 7 arbatiniai šaukšteliai
- Tirpintas šokoladas , 5 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 20
Kiaušinių baltymus suplakite iki kol tūris padvigubės, baltymai turi būti purūs, gan standūs, tačiau tokio standumo, koks įprastai reikalingas morengams, nereikia.
Į išplaktus baltymus, dalimis, vis perplakant suberkite cukraus pudrą, tuomet miltus ir galiausiai - kokosų drožles. Viską gerai sumaišykite.
Suformuokite sausainius, juos dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir džiovinkite iki 80-100C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 valandos.
Paruoštus sausainius galite aplieti tirpintu šokoladu.
Labai skanūs, burnoje tirpstantys sausainiai!
2017-12-02 09:48