Klasikinis pienių medus

Klasikinis pienių medus
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Pienių žiedlapiai, 400 gramų
  • Citrina, 1 vienetas
  • Cukrus, 1 kilogramas
  • Vanduo, 1 litras
Gaminimo instrukcija:
  1. Žiedlapius sudėite į gilų indą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų, mirkinkite 10-12 valandų.

  2. Žiedlapius nukoškite ir išmeskite, o skystį supilkite į puodą, suberkite cukrų, tarkuotą citrinos žievelę, supilkite išspaustas 1 citrinos sultis.

  3. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, pridenkite dangčiu ir virkite 1-1,5 val., kol sutirštės. Kartais pamaišykite.

  4. Supilkite į paruoštą stiklinę tarą ir sandariai uždarykite. Laikykite tamsioje vietoje, suvartokite per kelis mėnesius.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Silvija
» Rašyti komentarą