- Augalinis aliejus, 450 mililitrų
- Miltai, 400 gramų
- Kepimo milteliai/nugesinta soda, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, 500 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Maltas cinamonas, 2.5 arbatinio šaukštelio
- Tarkuotos morkos, 525 gramai
- Smulkinti graikiniai riešutai, 150 gramų
- Grietinėlės sūris/Maskarponė, 200 gramų
- Cukraus pudra, 150 gramų
- Minkštas sviestas, 100 gramų
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais (jei naudojate silikoninę - nebūtina, neprilips).
Sumaišykite aliejų, miltus, cukrų, kepimo miltelius, kiaušinius, druską ir cinamoną, tada į tešlą sudėkite morkas, riešutus ir dar kartą išmaišykite.
Sudėkite masę į kepimo formą ir kepkite 1 val. 15 min., arba kol įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas ir švarus. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. atvėsti, išimkite iš formos ir atvėsinkite iki galo.
Kol pyragas vėsta, pasiruoškite glajų: išsukite sūrį, sviestą ir cukraus pudrą iki purios masės. Aptepkite pyrago viršų ir patiekite.
Klasikinis receptas, idealiai tinka prieš žiemos šventes. Skaičiuojantiems kalorijas aliejaus kiekį galima sumažinti maždaug 30 proc. - pyragas nenukentės :)