Klasikinis morkų pyragas

Klasikinis morkų pyragas
Ingredientai:
  • Augalinis aliejus, 450 mililitrų
  • Miltai, 400 gramų
  • Kepimo milteliai/nugesinta soda, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Cukrus, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Maltas cinamonas, 2.5 arbatinio šaukštelio
  • Tarkuotos morkos, 525 gramai
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 150 gramų
  • Grietinėlės sūris/Maskarponė, 200 gramų
  • Cukraus pudra, 150 gramų
  • Minkštas sviestas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais (jei naudojate silikoninę - nebūtina, neprilips).

  2. Sumaišykite aliejų, miltus, cukrų, kepimo miltelius, kiaušinius, druską ir cinamoną, tada į tešlą sudėkite morkas, riešutus ir dar kartą išmaišykite.

  3. Sudėkite masę į kepimo formą ir kepkite 1 val. 15 min., arba kol įsmeigtas dantų krapštukas bus sausas ir švarus. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. atvėsti, išimkite iš formos ir atvėsinkite iki galo.

  4. Kol pyragas vėsta, pasiruoškite glajų: išsukite sūrį, sviestą ir cukraus pudrą iki purios masės. Aptepkite pyrago viršų ir patiekite.

  5. Klasikinis receptas, idealiai tinka prieš žiemos šventes. Skaičiuojantiems kalorijas aliejaus kiekį galima sumažinti maždaug 30 proc. - pyragas nenukentės :)

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Renata
» Rašyti komentarą