- Kefyras, 200 mililitrų
- Kario prieskoniai, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Česnakas, 6 skiltelės
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 15 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Česnako skilteles nulupkite ir perspauskite arba smulkiai supjaustykite.
Aliejų supilkite į puoduką, suberkite į jį pipirus, kario miltelius ir druską, labai gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Turi išeiti pastos konsistencijos masė.
Į dubenį su česnaku supilkite kefyrą, įmaišykite paruoštą pastą. Sudėkite mėsą (pavyzdžiui, vištų sparnelius), pavoliokite, kad marinato kliūtų iš visų pusių, ir palikite marinuotis kambario temperatūroje 30-45 min.
Toks nesudėtingas marinatas puikiai tinka ir kepsniams, ir šašlykams. Jei norite išraiškingesnio česnakinio prieskonio, galite į marinatą įmaišyti arbatinį šaukštelį česnako granulių.