- Vištienos krūtinėlės be odos, 4 vienetai
- Kukurūzų miltai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Rapsų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Perspausta česnako skiltelė, 1 vienetas
- Kario milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
- Tarkuotas imbieras, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Vištienos sultinys, 400 mililitrų
- Sojų padažas, 1 arbatinis šaukštelis
- Šaldyti žirneliai, 1 sauja
- Ryžiai garnyrui
Vištieną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite miltais ir prieskoniais, atidėkite į šalį.
Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus, įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, sudėkite susmulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės (apie 5-6 min.). Sudėkite česnaką ir kepkite dar minutę. Įmaišykite prieskonius, cukrų, gaminkite dar minutę, supilkite sojų padažą ir sultinį, pridenkite dangčiu ir gaminkite 20 min. Galiausiai viską pertrinkite trintuvu iki vienalytės masės.
Išvalykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, supilkite likusį aliejų ir apkepkite vištieną, kol ji gražiai apskrus. Supilkite paruoštą padažą, dar kartą viską užvirinkite, įmaišykite žirnelius ir gaminkite 5 minutes. Jei reikia, įpilkite truputį vandens.
Patiekite su virtais ryžiais.
Sveiki ir skanūs pietūs visai šeimai!