Kimšti pomidorai

Kimšti pomidorai
Ingredientai:
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Ryžiai, 75 gramai
  • Mairūnai, 1 žiupsnelis
  • Druska
  • Aliejus
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų padažas, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Sultinys, 150 mililitrų
  • Fermentinis sūris, 150 gramų
  • Čiobreliai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Nupjaukite pomidorų viršutinę dalį, išimkite minkštimą. Keptuvėje pakepinkite susmulkintą svogūną ir česnaką.

  2. Į tą pačią keptuvę sudėkite pomidorų minkštimą, suberkite nuplautus ryžius, paskaninkite prieskoniais, įdėkite padažo ir grietinės. Troškinkite apie 20 min.

  3. Supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir dar gaminkite 15 minučių.

  4. Sutarkuokite sūrį ir sumaišykite su šia mase, prikimškite pomidorus. Pabarstykite prieskoniais, sūriu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 minučių.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą