- Karpis, 1 vienetas
- Morkos, 2 vienetai
- Svogūnai, 2 vienetai
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Manų kruopos, 50 gramų
- Džiūvėsėliai, 50 gramų
- Pienas, 230 mililitrų
- Druska
- Lašinukai, 100 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Žuvies prieskoniai
- Žalumynai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Nuvalytą ir išdorotą žuvį gerai išplaukite, pašalinkite akis ir žiaunas. Atsargiai nulupkite karpio odą, perpjaudami pagrindinį nugarkaulį prie uodegos ir galvos.
Išimkite mėsą ir ašakas, svogūnus ir morkas susmulkinkite ir pakepkite alyvuogių aliejuje apie 5 min.
Žuvies mėsą sumalkite kartu su lašinukais ir sudėkite į dubenį, sumaišykite su svogūnais ir morkomis, sudėkite džiūvesėlius, piene išbrinkusias manų kruopas, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius.
Šią masę gerai išmaišykite ir atsargiai sukimškite į žuvies odą. Virkite garpuodyje apie 1 val. Tada gerai atvėsinkite, papuoškite žalumynais ir patiekite.